Gode kvartalstall gir høy aksjehandel

På handelsplattformen Nordnet ble det i oktober nettokjøpt aksjer for hele 840 millioner kroner i en måned som historisk er noe tøff.
Foto: Nordnet
Foto: Nordnet

I en pressemelding fra Nordnet skriver handelsplattformen at private investerer hos nettmegleren omsatte aksjer for 26,6 milliarder kroner og netto ble kjøpt for 840 millioner kroner. Det var Telenor som ble mest kjøpt, med et nettokjøp på 215 millioner.

«Oktober måned er historisk en ruglete måned. Dette kan man ikke si har vært tilfellet i år. Alle toneangivende indekser i Europa og USA er opp for måneden. Mye av denne oppgangen kan tilskrives en friskmeldt økonomi og god fart i finans og sykliske aksjer.», skriver investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.

Han fortsetter med å trekke frem de store vinnerne, der oljeprodusenter og banker blir dratt frem. Globalt blir Goldman Sachs dratt frem, mens her hjemme blir DNB pekt ut. Johannesen skriver at banken blir handlet på en «all time high».

Når det gjelder de mest solgte aksjene finner vi Storebrand på listen. Selskapet ble solgt for 48,6 millioner kroner. Tredje mest solgt, kun bak Aker BP og NEL.

Storebrand Asset Management vokser, men litt saktere enn tidligere kvartaler

Ny investeringsdirektør i DNB Liv: – Dagen Lehman Brothers gikk konkurs var dagen jeg ble en forvalter

Investeringsdirektør mener norske banker vil ha sitt beste kvartal «noensinne» 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også