Nordnets kunder solgte aksjer for 721 millioner kroner i september

Private investorer hos Nordnet nettosolgte aksjer i september.
Mads Johannesen er investeringsøkonom i Nordnet. | Foto: Nordnet
Mads Johannesen er investeringsøkonom i Nordnet. | Foto: Nordnet

Private investorer hos Nordnet omsatte aksjer for 26,4 milliarder kroner i september og netto ble det solgt for 721 millioner kroner, det skriver Nordnet i en pressemelding.

– September viser seg nok en gang å være en ruglete måned i verdens aksjemarkeder. Historiske data for S&P-500 indeksen helt tilbake til 1950 underbygger også dette. I løpet av de siste 71 årene har september i snitt gitt en avkastning på minus 1,5 prosent, det skriver Nordnet i pressemeldingen.

Ifølge Nordnet er det mange grunner til at september er en dårlig måned, men det er naturlig å trekke frem de store finansielle krisene, enkelthendelser som 11. september. En annen forklaring er at september også er slutten på tredjekvartal, da har enkeltselskaper visibilitet om de vil klare å nå sine årlige mål for drift og inntjening. Derfor ser man flere inntjeningsvarsler og justeringer av vekstforventninger i tredjekvartal enn ellers i året.

Nordnet påpeker også at Oslo Børs er opp over 18 prosent, som er mer enn amerikanske indeksene og foran tyske Dax og Eurostoxx 50.

Ny leder for ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning

Forbruksgjelden økte for første gang på et år

Innlegg: Forvirringen rundt ESG-ratinger 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også