FinansWatch

Nordnets kunder solgte aksjer for 721 millioner kroner i september

Private investorer hos Nordnet nettosolgte aksjer i september.

Mads Johannesen er investeringsøkonom i Nordnet. | Foto: Nordnet

Private investorer hos Nordnet omsatte aksjer for 26,4 milliarder kroner i september og netto ble det solgt for 721 millioner kroner, det skriver Nordnet i en pressemelding.

– September viser seg nok en gang å være en ruglete måned i verdens aksjemarkeder. Historiske data for S&P-500 indeksen helt tilbake til 1950 underbygger også dette. I løpet av de siste 71 årene har september i snitt gitt en avkastning på minus 1,5 prosent, det skriver Nordnet i pressemeldingen.

Ifølge Nordnet er det mange grunner til at september er en dårlig måned, men det er naturlig å trekke frem de store finansielle krisene, enkelthendelser som 11. september. En annen forklaring er at september også er slutten på tredjekvartal, da har enkeltselskaper visibilitet om de vil klare å nå sine årlige mål for drift og inntjening. Derfor ser man flere inntjeningsvarsler og justeringer av vekstforventninger i tredjekvartal enn ellers i året.

Nordnet påpeker også at Oslo Børs er opp over 18 prosent, som er mer enn amerikanske indeksene og foran tyske Dax og Eurostoxx 50.

Ny leder for ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning

Forbruksgjelden økte for første gang på et år

Innlegg: Forvirringen rundt ESG-ratinger 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch