FinansWatch

Sterkt lokalt engasjement for offentlig støttet grønt fond for Nord-Norge

Investinor-initiativet har aktivert interesse hos en rekke investorer i privat sektor i landsdelen, fra blant annet kraftselskaper og lakseprodusenter. Nå håper investorene initiativet realiseres.

Arkivbilde. Stein-Gunnar Bondevik i Troms Kraft synes det er fint å få ta en aktiv del i grønne prosjekter i Nord-Norge. | Foto: Heiko Junge / NTB

Som FinansWatch skrev i sommer har Investinor tatt initiativ til et fond som skal investere i bærekraftige prosjekter i Nord-Norge. Dersom investorer fra privat sektor var villige til å stille med minst 200 millioner kroner tilsammen, ville fondet bli etablert.

Flere private investorer, organisert i Nordnorsk investornettverk, har i tiden etter dette etablert et selskap kalt Pilar kapital med formål om å skaffe til veie kapitalen som treng for å realisere fondet.

Varanger Kraft, Troms Kraft, Salten Kraftsamband og Bodø Energi har nå gått sammen om å bidra med midler til Pilar kapital, skriver Europower.

– Vi kom i kontakt med disse private investorene og fant fort ut av vi har de samme målene. Som kraftselskap har vi en regional samfunnsrolle og en interesse av å bidra til ny næringsaktivitet og grønn vekst i regionen. Vi trenger aktivitet i nettet, sier Stein-Gunnar Bondevik, direktør for samfunnskontakt i Troms Kraft til Europower.

Investinor har sagt at de kan stille med 200 millioner kroner dersom privat sektor i landselen stiller med minst like mye. Startkapitalen på 400 millioner kroner er tenkt å vokse til 800 millioner etter etablering.

– Her får næringslivet engasjere seg økonomisk og mulighet til å påvirke utviklingen av fondet fra starten. Vi i Troms Kraft ser det som vår naturlige oppgave som en stor aktør å være med å løfte et slikt fond. Slik kan vi være med å utvikle lønnsomme virksomheter og regionen som helhet. Vi ønsker å være en aktiv investor og jobbe tett med de aktuelle bedriftene, sier Bondevik.

Investinor har ennå ikke gitt grønt lys til etableringen og hvor mye de individuelle investorene er villige til å gå inn med er ikke kjent.

Investinor skal etablere fond i Nord-Norge 

Kun en av fire administrerende direktører i finans er kvinner

Nordnet starter eget fondsselskap – vil eie mer av verdikjeden 

Mer fra FinansWatch

Aprila bank: – Beste kvartalet noensinne

Etter hvert som samfunnet åpner opp igjen ser Aprila bank en stor økning i både utlån og antall etterspørsler. Og de ser ikke for seg at det stopper med det første.

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger