Georg Kell vil ta kunstig intelligens inn i ESG-rettet kapitalforvaltning

Kell, som er grunnlegger av FNs Global Compact-initiativ, vil gjennom sitt selskap Arabesque ta kapitalforvaltning inn i den kunstige intelligensens tidsalder.
Georg Kell er styreformann i Arabesque og en av personene bak FNs Global Compact. | Foto: Georgkell.com
Georg Kell er styreformann i Arabesque og en av personene bak FNs Global Compact. | Foto: Georgkell.com

Kapitalforvaltere bruker mange digitale verktøy, inkludert kunstig intelligens i sitt arbeid. Likevel mener Georg Kell, mannen bak Arabesque og FNs klimainitiativ Global Compact, at bransjen er klar for å bruke automatisering gjennom kunstig intelligens i større grad.

Ambisjonen til Arabesque er å skape en løsning hvor et nevralt nettverk (arkitekturen i kunstig intelligens) skal hjelpe kapitalforvaltere å lete opp gode investeringscaser på tvers av ulike aktivaklasser.

Arabesque mener selv at deres løsning, AutoCIO, kan brukes til å bygge hele ESG-fond på egenhånd. Og som seg hør og bør i 2021 skal de kunne forvalte fondene fra mobilen.

– AutoCIO er en gamechanger som setter kapitalforvaltere i stand til å tilby et enormt utvalg av svært tilpassede ESG-investeringer tilpasset kundenes strategi på en skalerbar og kostnadseffektiv måte. Slike løsninger vil gjøre globale investeringer langt mer tilgjengelig for investorer globalt, sier Georg Kell, styreleder i Arabesque i en pressemelding.

Mens investorene i stadig større grad ønsker bærekraftige investeringer er det stadig vanskelig for kapitalforvalterne å finne de gode casene. AutoCIO skal analysere og forsøke å forutsi den finansielle ytelsen til 30.000 aktiva over hele verden.

– Mens markedet stadig etterspør bærekraftige produkter som samsvarer med deres verdier og mål har kapitalforvalterne utfordringer med å kunne tilby tilpassede, aktive produkter i skala. Investeringsselskaper står overfor en verden i hurtig endring hvor mange tradisjonelle produkter, verktøy og tilnærminger ikke lenger er så relevante som de har vært, sier Kell.

Ifølge Arabesque har de testet ut løsningen på fond med tilsammen 400 millioner dollar i forvaltede midler.

REQ henter KLP-forvalter til nytt nordisk fond

Ruster seg for å møte en bølge av generasjonsskifter: – Når store verdier skal gå fra en generasjon til den neste er det godt å ha en samtalepartner som kan se ting fra utsiden

Gir klare råd for å unngå finfluensere «som er farlige for pengene dine» 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også