FinansWatch

Vil utrede om Oljefondet skal flytte

Et utvalg skal blant annet vurdere om oljefondet skal flyttes ut av Norges Bank.

Finansminister Jan Tore Sanner (H). | Foto: Terje Bendiksby / NTB

I statsråd fredag blir det oppnevnt et ekspertutvalg som skal se på Oljefondet. Utvalget skal vurdere hvordan internasjonal politikk, næringsliv og finans kan påvirke styringen og forvaltningen av fondet det skriver E24.

Utvalget blir særskilt bedt om å vurdere om Oljefondet fortsatt skal ha Norges Bank som et hjem, eller om det skal flytte ut av sentralbanken.

– Utvalget skal vurdere viktige forhold for fondet langt fremover. Det ville være merkelig om ikke utvalget, som skal vurdere styring av fondet og fordelingen av ansvar mellom eier og forvalter, kunne se på plasseringen, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) til E24.

Det er fire år siden et utvalg ledet av tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem foreslo å flytte fondet ut av banken. Men i juni 2019 vedtok Stortinget at Oljefondet skal bli der det er.

Oljefondet eier aksjer i 9100 selskaper i 70 land.

Det er direktør for Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi), Ulf Sverdrup, som skal lede utvalget som skal utrede Oljefondet.

Les mer om Sverdrup tanker rundt utredningen i E24.

Hedvig Forsikring ansetter Country Manager i Norge 

Finansforetakene bedret lønnsomheten i første halvår 

Fair Collection mener inkassoloven må endres: – Myndighetenes maksgrense for hva inkassoselskaper kan ta betalt er blitt en bransjestandard 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch