Arbeider med nytt investeringsfond i Nord-Norge

Fondet skal ha en minimumsstørrelse på 400 millioner kroner, og staten kan gå inn med inntil 50 prosent av kapitalen. Det nye fondet er et resultat av regjeringens ønske om å bedre kapitaltilgangen og fremveksten av gode forvaltermiljøer i nord.
– Investeringsfondet skal investere i små og mellomstore bedrifter i Nord-Norge slik at de får muligheten til å vokse, uttaler næringsminister Iselin Nybø (V). | Foto: Terje Pedersen / NTB
– Investeringsfondet skal investere i små og mellomstore bedrifter i Nord-Norge slik at de får muligheten til å vokse, uttaler næringsminister Iselin Nybø (V). | Foto: Terje Pedersen / NTB

Fondet skal ha både statlig og privat kapital. Staten skal gå inn med kapital i fondet samtidig og på like vilkår som de private medinvestorene.

Nå er næringsminister Iselin Nybø (V) på jakt etter private investorer og forvaltere til det nye investeringsfondet i Nord-Norge, opplyser regjeringen i en pressemelding.

– Investeringsfondet skal investere i små og mellomstore bedrifter i Nord-Norge slik at de får muligheten til å vokse. Det er mange spennende bedrifter i nord, og fondet skal gi disse ekstra kraft i årene fremover, uttaler Nybø i pressemeldingen.

Ifølge Nybø avhenger tidsplanen av hvor fort de private pengene kommer på bordet og hun håper mange private investorer vil vise interesse for å investere i bedrifter i nord.

– Private investorer må være villig til å gå inn og tape eller vinne penger gjennom investeringene, uttaler Nybø i meldingen.

– Vi har stor tro på at det finnes kompetanse og kapital i nord som kan dra nytte av tiltaket. Når de statlige midlene har utløst privat kapital på samme nivå, vil regjeringen vurdere å øke statens bidrag til fondet med ytterligere 200 millioner kroner, har næringsministeren tidligere uttalt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også