Nordnet må betale 250.000 SEK for brudd på børsregler

Ved et par tilfeller i 2018 feilet Nordnet i Sverige å flagge i tide da to selskaper Nordnet hadde eierandel i krysset grenser som utløste flaggeplikt.
Nordnet må betale. | Foto: Brian Karmark/ERH
Nordnet må betale. | Foto: Brian Karmark/ERH

Det er Realtid som skriver om dette på bakgrunn av en avgjørelse av Finansinspektionen, det svenske Finanstilsynet, har kommet med. Nordnet må betale 250.000 svenske kroner for ikke å ha flagget i tide.

Sakene stammer fra 2018 og tar for seg svakheter i Nordnets innrapportering, som betyr at selskapet ikke fikk meldt i fra da Nordnets eierandel i selskapet Pricer oversteg 5 prosent. Det samme skjedde da Nordnets eierandel gikk både over og under 5 prosent i Immunicum.

Finansinspektionen legger vekt på at det er Nordnets kunder som har kjøpt og solgt aksjer i de aktuelle selskapene gjennom Nordnet, og at Nordnet ikke benytter seg av stemmerett gjennom kunders kjøp og salg.

– Markedsinteressen i stemmene som eies av Nordnet bør være rimelig lav, særlig ettersom Nordnet (…) i sin eierskapspolitikk uttrykkelig avstår fra å utøve sin stemmerett for selskapets aksjepost. Dermed har verken Nordnet eller forsikringstakere tjent penger som følge av regelbruddet.

Kron: – Det var kø for å flytte pensjonskontoen til oss

VFF: Mer norske aksjefond er kjøpt til nå i år enn de siste fem årene til sammen

Svenske og norske forvaltere leder outsourcing-trend 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også