FinansWatch

Svenske og norske forvaltere leder outsourcing-trend

Svenske og norske forvaltere leder an i trenden med Outsourced Trading (OT), der servicefunksjoner som ordreutførelse, analyse, middleoffice og andre støttefunksjoner settes bort.

OUTSOURCER: Flere og flere forvaltningsselskaper outsourcer flere og flere støttefunksjoner. | Foto: PR / Northern Trust

– Vi har begynt å få mer og mer interesse fra EMEA-landene, spesielt fra Sverige, Norge, Nederland og Sveits, sier leder for integrerte handelsløsninger, Gary Paulin, i Northern Trust til AM Watch.

Avdelingen for integrerte handelsløsninger hos Northern Trust Capital Markets fikk sin første kunde høsten 2017. Derfra har brukerbasen vokst jevnt og trutt. I løpet av de siste 18 månedene har trenden akselerert betydelig, og selskapet har i dag 65 kapitalmarkedsfirmaer på kundelisten.

Paulin peker på presset på å få redusert operasjonelle kostnader, regulatoriske endringer og teknologi som driverne for at flere og flere velger å outsource støttefunksjonene.

– Jeg tror vi er ved et punkt der outsourcet trading går fra å være nisjen til normen, sier han og legger til at best practice nå er at forvalterens rolle er å formulere en strategi mens traderens jobb er å implementere denne strategien.

Paulins påstander støttes av en rapport fra Fund Europe som viste at nesten tre fjerdedeler av fondsforvalterne venter å outsource flere tjenester til eksterne partnere i løpet av de neste to årene.

Nordnets internasjonale indeksfond blir bærekraftige

Norsk venturekapitalforening: Endelig kom regelendringene

Månedlige spareavtaler i fond på laveste nivå siden 2013 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch