Svenske og norske forvaltere leder outsourcing-trend

Svenske og norske forvaltere leder an i trenden med Outsourced Trading (OT), der servicefunksjoner som ordreutførelse, analyse, middleoffice og andre støttefunksjoner settes bort.
OUTSOURCER: Flere og flere forvaltningsselskaper outsourcer flere og flere støttefunksjoner. | Foto: PR / Northern Trust
OUTSOURCER: Flere og flere forvaltningsselskaper outsourcer flere og flere støttefunksjoner. | Foto: PR / Northern Trust

– Vi har begynt å få mer og mer interesse fra EMEA-landene, spesielt fra Sverige, Norge, Nederland og Sveits, sier leder for integrerte handelsløsninger, Gary Paulin, i Northern Trust til AM Watch.

Avdelingen for integrerte handelsløsninger hos Northern Trust Capital Markets fikk sin første kunde høsten 2017. Derfra har brukerbasen vokst jevnt og trutt. I løpet av de siste 18 månedene har trenden akselerert betydelig, og selskapet har i dag 65 kapitalmarkedsfirmaer på kundelisten.

Paulin peker på presset på å få redusert operasjonelle kostnader, regulatoriske endringer og teknologi som driverne for at flere og flere velger å outsource støttefunksjonene.

– Jeg tror vi er ved et punkt der outsourcet trading går fra å være nisjen til normen, sier han og legger til at best practice nå er at forvalterens rolle er å formulere en strategi mens traderens jobb er å implementere denne strategien.

Paulins påstander støttes av en rapport fra Fund Europe som viste at nesten tre fjerdedeler av fondsforvalterne venter å outsource flere tjenester til eksterne partnere i løpet av de neste to årene.

Nordnets internasjonale indeksfond blir bærekraftige

Norsk venturekapitalforening: Endelig kom regelendringene

Månedlige spareavtaler i fond på laveste nivå siden 2013 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter