Bærekraftssjef: – Investorer vil være mer opptatt av at selskaper kutter

Etter at FNs klimarapport kom ut mandag tror bærekraftssjef i Nordea Liv at investorer vil fortsette å endre synet på klimainvesteringer.
Sigrid Wilter Slørstad i Nordea mener at det ikke gjøres nok med klimakrisen. | Foto: Nordea
Sigrid Wilter Slørstad i Nordea mener at det ikke gjøres nok med klimakrisen. | Foto: Nordea

Til Dagens Næringsliv forteller bærekraftssjef Sigirid Wilter Slørstad i livsforsikringsselskapet Nordea Liv at investorene har endret synet på klimainvesteringer de seneste årene, og etter FNs rapport tror hun investorer vil være mer opptatt av at selskaper kutter nok.

– Investorene har fått en mer absolutt tilnærming til bærekraft og klima. Før har man vært opptatt av positiv endring og få ned utslippene, nå tror jeg investorer vil være mer opptatt av at selskaper kutter «nok». Målet er null utslipp, sier Slørstad, til DN.

– Investorene vil bli enda mer opptatt av kortsiktige delmål og at selskapene blir transparente på utslipp, at det blir like naturlig som å legge frem regnskapstall, legger hun til.

Hun mener at konsekvensene av å ikke nå målet om netto nullutslipp innen 2050 kommer tydelig frem i rapporten og at klimaendringene aldri har vært tydeligere. Hun sier at det gjøres mye bra, men at det ikke er nok.

Nordea Liv flyttet milliarder mellom egne fond

Nordea-kjendis skal lede ny global inkluderingsenhet

Fremtind om mobilreparasjoner: – Initiativet har vært en suksesshistorie 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også