Hedgefond som satset på Gamestop-tap blir stengt

Den finansielle aktivismen som spolerte for shortsalget av Gamestop-aksjer kan ha krevd sitt første offer.
Finansaktivister slo ring om den konkurstruede spillbutikkjeden Gamestop da hedgefondsforvaltere forsøkte å spekulere i verdifall for kjeden. | Foto: NTB/CARLO ALLEGRI/REUTERS
Finansaktivister slo ring om den konkurstruede spillbutikkjeden Gamestop da hedgefondsforvaltere forsøkte å spekulere i verdifall for kjeden. | Foto: NTB/CARLO ALLEGRI/REUTERS

I februar i år gikk en rekke privatpersoner sammen om å drive opp kursen på Gamestop-aksjen fordi en rekke hedgefond hadde iverksatt aksjelån, også kalt shorting, i aksjen fordi verdien var ventet å synke.

De finansielle aktivistene var i hovedsak vanlige forbrukere uten kunnskap om aksjemarkedet, men de bidro med litt hver for å unngå at Gamestop gikk konkurs på grunn av profesjonelle spekulanter i aksjemarkedet.

I dag melder Financial Times at White Square Capital, ett av fondene som man tror var involvert i shortsalget, har gitt sine investorer beskjed om at de stenger hovedfondet sitt og gir investorene pengene sine tilbake.

White Square Capital drives av Florian Kronawitter og det er Kronawitter selv som har skrevet et brev til investorene om avviklingen. White Square forvaltet på det meste verdier verdt 440 millioner dollar.

Offisielt er imidlertid årsaken ikke knyttet til Gamestop-affæren.

– Beslutningen om å stenge er knyttet til at long-short-modellen er utfordrende. Det er for mange fisker i dammen med den samme strategien om long-short. Den tradisjonelle fordelen har blitt visket ut av andre investorer, det finnes et overskudd av kapital, heter det i brevet, ifølge Financial Times.

Klimaforsker blir klimaoptimist av bankenes klimakrav

VFF: – Rekordmange nye fondssparere

Snö Ventures etablerer kontor i Danmark 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også