VFF: – Rekordmange nye fondssparere

I en fersk undersøkelse gjort av Opinion for Verdipapirfondenes forening står det at hele 46 prosent av befolkningen nå har penger plassert i aksjefond.
REKORD: Det har aldri vært flere fondssparere viser ny undersøkelse. Administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i VFF mener god utvikling på aksjemarkedet gjort fondsparing attraktivt. | Foto: Irene Sandved Lunde
REKORD: Det har aldri vært flere fondssparere viser ny undersøkelse. Administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i VFF mener god utvikling på aksjemarkedet gjort fondsparing attraktivt. | Foto: Irene Sandved Lunde

Det betyr at det er omtrent to millioner nordmenn over 18 år som sparer i aksjefond. Det er en økning på seks prosent fra året før og er det høyeste som er blitt målt siden de årlige undersøkelsene begynte i 2001, skriver VFF i en pressemelding.

– Vi har sett positive nettotegningstall blant personkundene måned for måned siden mars 2020. Med undersøkelsen fra Opinion får vi bekreftet den store økningen i antall fondssparere, sier Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i VFF, i pressemeldingen.

Flere nye sparere

I undersøkelsen svarer 12 prosent at de har hatt pengene plassert i aksjefond i under ett år.

VFF kan videre vise at det er de i aldersgruppen 18-30 år og 30-39 år som har hatt den største økningen det siste året. Fondssparere i aldersgruppen 30-39 år har økt med 54 prosent i år.

Menn er fortsatt i flertall, men kvinner som sparer i fond øker mer enn menn. 50 prosent av menn svarer at de sparer i aksjefond, mot 42 prosent av kvinnene.

Kan skyldes pandemien

Det er 41 prosent som sparer over 2000 kroner per måned, mens 17 prosent svarer de sparer mellom 500-999 kroner i måneden.

– Det kan være ulike årsaker til at flere sparer i fond, men noe skyldes nok at mange har hatt penger å sette til side under koronapandemien som de ellers ville brukt på reiser, restaurantbesøk og annet forbruk. I tillegg har lav rente på alternative plasseringer og god utvikling på aksjemarkedet gjort fondssparing attraktivt, sier Zakariassen i pressemeldingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også