FinansWatch

VFF: – Rekordmange nye fondssparere

I en fersk undersøkelse gjort av Opinion for Verdipapirfondenes forening står det at hele 46 prosent av befolkningen nå har penger plassert i aksjefond.

REKORD: Det har aldri vært flere fondssparere viser ny undersøkelse. Administrerende direktør Bernt S. Zakariassen i VFF mener god utvikling på aksjemarkedet gjort fondsparing attraktivt. | Foto: Irene Sandved Lunde

Det betyr at det er omtrent to millioner nordmenn over 18 år som sparer i aksjefond. Det er en økning på seks prosent fra året før og er det høyeste som er blitt målt siden de årlige undersøkelsene begynte i 2001, skriver VFF i en pressemelding.

– Vi har sett positive nettotegningstall blant personkundene måned for måned siden mars 2020. Med undersøkelsen fra Opinion får vi bekreftet den store økningen i antall fondssparere, sier Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i VFF, i pressemeldingen.

Flere nye sparere

I undersøkelsen svarer 12 prosent at de har hatt pengene plassert i aksjefond i under ett år.

VFF kan videre vise at det er de i aldersgruppen 18-30 år og 30-39 år som har hatt den største økningen det siste året. Fondssparere i aldersgruppen 30-39 år har økt med 54 prosent i år.

Menn er fortsatt i flertall, men kvinner som sparer i fond øker mer enn menn. 50 prosent av menn svarer at de sparer i aksjefond, mot 42 prosent av kvinnene.

Kan skyldes pandemien

Det er 41 prosent som sparer over 2000 kroner per måned, mens 17 prosent svarer de sparer mellom 500-999 kroner i måneden.

– Det kan være ulike årsaker til at flere sparer i fond, men noe skyldes nok at mange har hatt penger å sette til side under koronapandemien som de ellers ville brukt på reiser, restaurantbesøk og annet forbruk. I tillegg har lav rente på alternative plasseringer og god utvikling på aksjemarkedet gjort fondssparing attraktivt, sier Zakariassen i pressemeldingen.

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch