FinansWatch

Kirkelig pensjonsfond flytter 70 millioner til Storebrands nye fond

Kyrkans Pension har sterk tro på Storebrands nye infrastruktursatsning og flytter en god slump penger inn i fondet.

Illustrasjonsbidle. Kila Kyrka i Säffle i Sverige. | Foto: Svenska Kyrkan/Sara Andersson

Nylig meldte FinansWatch om Storebrands nye satsning på bærekraftig infrastruktur og at mange institusjonelle investorer kommer til Storebrands ESG-fond for gardering mot inflasjon, som mange har bekymringer for fremover.

Nå har Kyrkans Pension, pensjonsfondet til Svenska Kyrkan, flyttet 70 millioner euro (720 millioner kroner) inn i Storebrand Infrastructure Fund, et globalt infrastrukturfond. Fondet investerer i energi, logistikk, kommunikasjon, vann og avfallshåndtering og sosial infrastruktur.

Strategien til fondet er å gå inn i eksisterende prosjekter med kapital (brownfield) fremfor å satse på helt nye prosjekter (greenfield). Fondet er et samarbeid mellom Storebrand, PKM og PenSam.

Kyrkans Pension legger imidlertid ikke alle eggene i en kurv. Totalt har pensjonsfondet beholdninger verdt over 22 milliarder kroner.

– Infrastruktur er et område hvor vi ser et stort potensiale for å tilby kundene våre stabil avkastning kombinert med bærekraftig påvirkning. Det er et veldig attraktivt og etterspurt investeringsinstrument, har Jan Erik Saugestad, adm. direktør i Storebrand Asset Management, tidligere sagt til FinansWatch om investeringene i infrastruktur.

Snö Ventures etablerer kontor i Danmark

Virke Inkasso: Et privat inkassoregister må reguleres nøye

Tv-profiler vil lansere eget inkassoregister

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch