FinansWatch

Kirkelig pensjonsfond flytter 70 millioner til Storebrands nye fond

Kyrkans Pension har sterk tro på Storebrands nye infrastruktursatsning og flytter en god slump penger inn i fondet.

Illustrasjonsbidle. Kila Kyrka i Säffle i Sverige. | Foto: Svenska Kyrkan/Sara Andersson

Nylig meldte FinansWatch om Storebrands nye satsning på bærekraftig infrastruktur og at mange institusjonelle investorer kommer til Storebrands ESG-fond for gardering mot inflasjon, som mange har bekymringer for fremover.

Nå har Kyrkans Pension, pensjonsfondet til Svenska Kyrkan, flyttet 70 millioner euro (720 millioner kroner) inn i Storebrand Infrastructure Fund, et globalt infrastrukturfond. Fondet investerer i energi, logistikk, kommunikasjon, vann og avfallshåndtering og sosial infrastruktur.

Strategien til fondet er å gå inn i eksisterende prosjekter med kapital (brownfield) fremfor å satse på helt nye prosjekter (greenfield). Fondet er et samarbeid mellom Storebrand, PKM og PenSam.

Kyrkans Pension legger imidlertid ikke alle eggene i en kurv. Totalt har pensjonsfondet beholdninger verdt over 22 milliarder kroner.

– Infrastruktur er et område hvor vi ser et stort potensiale for å tilby kundene våre stabil avkastning kombinert med bærekraftig påvirkning. Det er et veldig attraktivt og etterspurt investeringsinstrument, har Jan Erik Saugestad, adm. direktør i Storebrand Asset Management, tidligere sagt til FinansWatch om investeringene i infrastruktur.

Snö Ventures etablerer kontor i Danmark

Virke Inkasso: Et privat inkassoregister må reguleres nøye

Tv-profiler vil lansere eget inkassoregister

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch