Storebrand-forvalter satser på bank og bitcoin

Forvalter Tian Tollefsen fortsetter suksessen fra 2020, og har blant annet eksponering mot bank og bitcoin. Han har fortsatt tro banksektoren selv om sentralbankene også utgjør den største risikoen.
Tian Tollefsen, forvalter av Delphi Global. | Foto: Delphi
Tian Tollefsen, forvalter av Delphi Global. | Foto: Delphi

– Når konsumentene dessuten sitter med mye penger, som bare venter på å bli brukt, så fort økonomiene åpner, er det vanskelig ikke å være positiv til aksjer, sier forvalter av Delphi Global, Tian Tollefsen, til Finansavisen.

Tollefsen var blant de beste forvalterne i 2020 med en avkastning på 38 prosent. Oppturen har også fortsatt hittil i år, hvor fasiten viser en foreløpig avkastning på 12 prosent for Delphi Global.

Forvalteren mener sentralbankene utgjør den største risikoen, ettersom de kan stramme inn dersom den økonomiske veksten blir for bra. Likevel mener han bankeksponering er en fornuftig tilnærming som følge av økt finanspolitisk stiumlans.

– Siden finanskrisen har det vært få perioder, om noen, der man burde eie banker, men med akselererende BNP-vekst og stigende rentekurve nærmer vi oss, sier Tollefsen til Finansavisen.

Tollefsen sier også at han er en eksponering mot ESG, og at bitcoin det er fornuftig å ha bitcoin i porteføljen.

– Til slutt har vi fortsatt tro på bitcoin, en eksponering som stadig blir mer «stueren» hos institusjonelle investorer, sier Tollefsen til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også