Lars Erik Moen rykker opp – skal lede Danske Banks nordiske forvalterteam

Konsernet samler de nordiske forvaltningsteamene i ett felles forvaltningsteam, og Moen får hovedansvaret for krigskassen på 65 milliarder kroner.
Foto: Danske Bank
Foto: Danske Bank

– Det har vært en stor omorganisering i hele banken. Vi skal jobbe med en flatere struktur, mer på tvers i Norden, Lars Erik Moen til Finansavisen.

Det som før var et dansk, et svensk, et finsk og et norsk team, forenes nå i et felles forvaltningsteam. Det betyr at forvaltningsvolumet som Moen har ansvar for tredobles til rundt 65 milliarder kroner. Han skal fortsatt ha ansvaret for den norske aksjeforvaltningen.

– Først og fremst har fondene de mandatene de har. Vi kan ikke endre mandatene. Det som vil endre seg, er mer deling av kunnskap på tvers av landegrensene. 12–14 forvaltere og analytikere vil dele informasjon i større grad, sier Moen til Finansavisen og legger til.

– Jeg får administrativ hjelp til å følge opp personalansvaret, jeg har tross alt ansvar for norske porteføljer. Jeg vil påpeke at jeg er langt fra alene om å skape resultater i Norge, men har fire dyktige team-medlemmer som har samarbeidet i mange år. Forfremmelsen er en anerkjennelse av det arbeidet vi har lagt ned i Norge over tid.

Mellingsæter om milliardsmell: – Jeg vil ikke kalle det et «annus horibilis»

Danske Bank Norge med milliardsmell 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også