Dag Hammer ble Norges mest lønnsomme forvalter for andre år på rad

Dag Hammer i DNB Asset Management forvalter fondet som for andre år på rad ga mest avkastning i Norge.
Dag Hammer i DNB Asset Management forvalter fjorårets mest lønnsomme norske fond.
Dag Hammer i DNB Asset Management forvalter fjorårets mest lønnsomme norske fond.

Hammer forvalter fondet DNB SMB som både i 2019 og 2020 ble det norske fondet med høyest avkastning. I 2020 endte avkastningen på 44,35 prosent, skriver Dagens Næringsliv. I 2019 var avkastningen 34 prosent.

– Jeg er ekstremt godt fornøyd. Det har vært et særdeles spesielt år som alle vet. Det så ikke sånn ut da vi var i månedsskiftet mars/april, sier Hammer til DN.

Fondet har en forvaltningskapital på 1,8 milliarder kroner. I kjølvannet av nedstengningen i mars og april så det stygt ut for fondet som investerer i små og mellomstore bedrifter. Men riktig satsning på noen av fjorårets børsvinnere førte til at fondet hentet seg inn igjen. Kahoot, Vaccibody og Atlantic Sapphire er blant selskapene Hammer satset på, i tillegg til Norwegian.

Hammer tror på en gjenåpning av samfunnet i løpet av seks til ni måneder og har økt eksponeringen mot sektorer som vil nyte godt av dette.

– Vi har økt eksponeringen mot sektorer som blir positivt påvirket av at verden åpner, som for eksempel energi og fisk. Så har vi redusert i selskaper som har tjent bra på koronatiden som Europris og Kid, sier Hammer til DN.

Hedgefondene gjorde det mye dårligere i 2020 

SpareBank 1-gruppen ønsker å avdekke grønnvasking

Kjøpte aksjefond for nesten en milliard kroner i desember 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også