Tilsynet gir Forte Fondsforvaltning kritikk

Forte Fondsforvaltning suspenderte fondet som følge av at for mange investorer ville selge seg ut tidligere i år. Finanstilsynet reagerer sterkt på at forvalteren solgte sin egen aksjepost rett før beslutningen.
Foto: Jörgen Skjelsbæk
Foto: Jörgen Skjelsbæk

Finanstilsynet gir Forte Fondsforvaltning sterk kritikk for dårlig håndtering av kursfall og dårlig likviditet i fondet Forte Kreditt. Det skriver Finansavisen, som viser til en ny tilsynsrapport.

20. mars i år suspenderte forvalter Arne Eidshagen all innløsning av andelseiernes midler etter godkjennelse fra Finanstilsynet.

Det som ikke var kjent var da at Eidshagen like før hadde solgt hele sin egen andel av fondet. Finanstilsynet reagerer sterkt på dette, og at selskapet aksepterte manøvreen til forvalteren gitt situasjonen til fondet, skriver Finansavisen.

«Det legges til grunn at Foretaket og forvalter hadde kunnskap om porteføljens utvikling, herunder om likviditetsutviklingen, og at en økende andel av porteføljen ikke hadde offentlige priskilder ved fastsettelse av verdiene av Fondets aktiva», skriver Finanstilsynet, ifølge avisen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også