Forvalter har sterk tro på banksektoren

Tre av de største investeringene til Fondsfinans Utbytte er i banksektoren og utgjør 20 prosent av porteføljen. Forvalter Harald Berge sier det er vanskeligere å finne gode investeringsmuligheter, men mener bank skiller seg ut.
Forvalter i Fondsfinans, Harald Berge. | Foto: Fondsfinans
Forvalter i Fondsfinans, Harald Berge. | Foto: Fondsfinans

– Selskaper med høy egenkapitalavkastning og solide balanser har historisk sett klart seg bra i tider med stor uro i aksjemarkedet – noe vi definitivt har opplevd dette siste året. Det har gitt god drahjelp for den relative avkastningen, sier Harald Berge til Finansavisen.

Berge forvalter fondet Fondsfinans Utbytte, som siden oppstart for rundt ett år siden har oppnådd en avkastning på 11,3 prosent. Til sammenligning har referanseindeksen, fondsindeksen på Oslo Bør, falt med 0,8 prosent i samme periode.

Forvalteren økte i forrige måned eksponeringen mot bank, og sektoren utgjør nå 20 prosent av porteføljen til tross for at flere banker har kuttet utbyttene som følge av koronakrisen.

Fondets største investeringer er nå SpareBank 1 SMN, DNB og SpareBank 1 SR-Bank.

– Mange aksjer har steget mye i det siste, og det er vanskeligere å finne gode investeringsmuligheter nå enn midt under krisen. Vi mener imidlertid at flere bankaksjer fortsatt har en stor oppside, sier Berge til Finansavisen.

Tematiske fond er lyspunktene for fondsforvalterne under koronakrisen

KLP-direktør føler seg godt forberedt på en tøff høst

DNB avvikler fondet DNB Navigator 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Photo: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter