DNB avvikler fondet DNB Navigator

Fondet har brorparten av investeringen i BW Offshore og annen oljevirksomhet, og har hatt en negativ avkastning på 41 prosent hittil i år.
Cecilie Skjennald er kommunikasjonsrådgiver i DNB. | Foto: Stig B. Fiksdal
Cecilie Skjennald er kommunikasjonsrådgiver i DNB. | Foto: Stig B. Fiksdal

DNB Navigator har hatt en negativ avkastning på 41 prosent hittil i år og vært et av de norskforvaltede fondene som har gjort det dårligst i perioden, ifølge Oslo Børs fondsoversikt. Dermed skal fondet avvikles nå.

– Fondet DNB Navigator ble opprettet i 1997 og avvikles nå etter 23 år. Det henger sammen med dalende interesse blant kundene våre – særlig gjennom det siste året, skriver kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald i DNB i en epost til Dagens Næringsliv.

De siste fem årene har fondet hatt en negativ avkastning på over ti prosent. Brorparten av investeringene til DNB Navigator lå i BW Offshore og annen oljevirksomhet. Koronapandemien har i tillegg bidratt til en særdeles lav oljepris som derfor bidrar til et særs dårlig halvår for fondet.

I tillegg ser DNB en økende interesse for mer miljøvennlige fond.

– Vi ser et tydelig skifte mot «grønne» fond og som kommersiell aktør er det derfor naturlig at vi lytter til kundenes ønsker og heller utvider sortimentet innenfor fond med spesielt høye krav til ESG. De siste årene har vi sett at volumene i de grønne fondene våre øker, skriver Skjennald.

Rapport: Gjensidige best i bransjen på bær Innskuddspensjon har økt med 159 millioner på fem år ekraftsrapportering 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også