Privatkunder kjøpte fond for 393 millioner kroner i juli

– De fleste globale aksjefondene nå har positiv avkastning hittil i år målt i norske kroner, tross børskrakket i mars. Det er smått utrolig, tatt i betraktning at fallet i global BNP så langt i år er det største som er registrert, sier Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet.
Foto: Nordnet
Foto: Nordnet

Privatkundene hos Nordnet nettokjøpte fond for 393 millioner kroner i juli, skriver nettmegleren i en pressemelding.

Aksjefond ble nettokjøpt for 269 millioner kroner. Rentefond ble nettokjøpt for 132 millioner og kombinasjonsfond ble nettosolgt for 8 millioner.

På listen over månedens mest kjøpte fond er det fire teknologiaksjer.  De mest solgte fondene i juli var teknologifond. Tidligere i år erklærte Sættem at «folk var ville etter teknologifond» og denne trenden fortsatte inn i juli.

– BGF Next Generation Technology, Black Rock World Technology og TIN Ny Teknik er alle tre blant de ti mest kjøpte fondene i juli, samt hittil i 2020. Sistnevnte er et nordisk teknologifond forvaltet av to svenske forvaltere med lang fartstid, sier spareøkonom Bjørn Erik Sættem i meldingen.

 – Våre kunder har fått øynene opp for at det finnes flere gode teknologifond i tillegg til den gamle favoritten DNB Teknologi, uttaler Sættem.

«Smått utrolig»

Verdens aksjemarkeder, målt ved MSCI World Index, har steget omlag fire prosent hittil i år målt i norske kroner, men målt i lokal valuta er indeksen riktignok ned cirka tre prosent.  

– Den store differansen skyldes at norske kroner har svekket seg i år, spesielt mot euro. Dog har kronekursen styrket seg vesentlig siden krisenivåene i slutten av mars, sier Sættem.   

– Det betyr at de fleste globale aksjefondene nå har positiv avkastning hittil i år målt i norske kroner, tross børskrakket i mars. Det er smått utrolig, tatt i betraktning at fallet i global BNP så langt i år er det største som er registrert, fortsetter han.

Spareraten i husholdningene øker. – Typisk for usikre tider, sier Nordnet 

Sættem i Nordnet: – Folk er ville etter teknologifond 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også