FinansWatch

Amerikansk pensjonsfond saksøker tysk finanskonsern

Tyske Allianz kapitalforvaltningsavdeling blir beskyldt for ikke å ha fulgt sine egne retningslinjer for risiko da tap skulle hentes inn. Selv mener finanskonsernet at det bare har fulgt den amerikanske kundens investeringsstrategi.

Foto: PR

Det er ikke småpenger det står om. Pensjonsfondet Arksansas Teacher Retirement System (ATRS) har saksøkt Allianz Global og morselskapet for 700 millioner dollar, tilsvarende 6,4 milliarder kroner.

Ifølge ATRS har kapitalforvalteren brutt sitt forvaltningsansvar og tilsidesatt risikokontrollen da store tap i løpet av februar skulle gjenvinnes ved å doble investeringene i flere ulønnsomme handler, skriver FinansWatch Danmark og refererer til Wall Street Journal.

Disse handlene førte til at Allianz-fondet Structured Alpha ble «faretruende utsatt for den minste økning i markedsvolatilitet eller fall i aktivaenes prissetning – akkurat de forhold som, økonomene i Allianz og mange andre advarte mot, var nært forestående.

Ifølge ATRS var tapene i Structured Alpha og to andre fond på 774 millioner dollar ved utgangen av mars.

Selv om markedene har bedret seg kraftig etterpå, har mange, særlig amerikanske pensjonsfond, måtte ta store tap. Dette fordi offentlige institusjoner ikke har vært i stand til å innbetalte nok penger. Det har i sin tur før til at flere at søkt seg utenfor risikokurven i jakten på en skikkelig pensjonsytelse til medlemmene.

Allianz bestrider søksmålet, og mener at ATRS ikke har en sak: «Premisset for søksmålet er ukorrekt og uten grunnlag, da porteføljen i Structured Alpha ikke divergerer fra deres investeringsstrategi», sier en talsperson for den tyske konsernet og legger til:

«Tap i porteføljen er selvfølgelig veldig skuffende, men det er en basis for juridisk ansvar. Allianz Global Investors vil forsvare seg kraftfullt mot disse beskyldningene».

Oversatt av Jörgen Skjelsbæk

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch