Advarsel fra Wall Street: Forvent en nedgang etter tiårets beste kvartal

De fem store forretningsbankene på Wall Street legger bak seg et koronakvartal med redordhøye handelinntekter. Nå advarer de om at andre halvår neppe blir like bra.
Jamie Dimon i JPMorgan Chase venter ikke å få melde like god tall i tredje kvartal, som har gjorde nå i andre.
Jamie Dimon i JPMorgan Chase venter ikke å få melde like god tall i tredje kvartal, som har gjorde nå i andre.

Etter en innledende nedtur i februar-mars har de fleste børspilene peket oppover, godt hjulpet av massive økonomiske støtteprogram fra myndighetshold. Det har ført til at JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup og Bank of America sine beste kvartalstall siden første kvartal i 2010. I hvert fall hva gjelder handelsinntekter.

I andre kvartal var de samlede handelinntektene for bankene 33,4 milliarder dollar, 310 milliarder kroner.

Men ikke en gang bankene selv venter en fortsettelse. Bare timer etter at Jamie Dimon la frem JPMorgans kvartalstall og en 80-prosenting vekst i handelsinntekter, foreslo han at analytikerne burde halvere de tallene om de ville ha en indikator på resten av året, skriver Financial Times.

Den vurderingen får oppbakking av de andre fire bankene: Andre kvartal var spesielt og vil neppe gjenta seg.

Hans Mikkelsen, kredittstreget i Bank of America melder at julivolumene er tilbaka på det samme nivået som de siste årene.

Men før det blir aktuellt med svakere tredjekvartalstall venter analytikerne at storbankenes europeiske konkurrenter vil vise frem lignende gode tall for andre kvartal. Kian Abouhossein, analyitker i JPMorgan sier til Financial Times at han regner med cirka 40 prosent økning i handelsinntektene i gjennomsnitt. Med Barclays som banken som trekker opp, BNP Paribas omtrent på snittet og Deutsche Bank med svakere tall.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også