DNB-forvalter har tro på banksektoren etter krisen

Helene Steen mener mange selskaper vil dra fordel av koronakrisen. Hun trekker frem bank som en spesiell interessant sektor, mens hun mener koronakrisen har vært positiv for Visa.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Forventninger om bedring i økonomisk aktivitet flytter gjerne sykliske sektorer som finans, industri og energiaksjer. Det er en del som peker i retning av verdiaksjer, og da kan bank og bilindustrien være interessant, sier Helene Steen til Finansavisen.

Steen er medforvalter i fondet DNB Global, som investerer i amerikanske og europeiske selskaper innenfor blant annet sektorene teknologi, helse og finans.

Steen viser til at tyske, franske og italienske myndigheter har kommet med stimulansepakker med grønn innretning til hjelp for nasjonal bilindustri, men er derimot mest positiv til Visa.

Ifølge forvalteren har koronakrisen vært positiv for selskapet, og spår at selskapet vil få en varig positiv effekt med raskere skifte fra cash til kort og elektroniske betalingsløsninger.

– Mange selskaper vil dra fordel av koronakrisen som følge av endrede vaner, men ikke nødvendigvis i et langsiktig perspektiv. Mye vil normalisere seg, men netthandel, spill, underholdning og betalingstjenester har nok gjort et skifte opp, forklarer hun til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også