FinansWatch

Europeiske banker ligger an til enorme lånetap dersom pandemien fortsetter

Bankene har slitt i over et tiår med svekkede inntekter i et konkurransepreget og fragmentert landskap, og bankene er i snitt halvparten så lønnsomme som amerikanske banker.

Foto: Gerichtshof der Europäischen Union

Europeiske banker kan få opp til 800 milliarder euro i lånetap, tilsvarende 8.408 milliarder kroner, og en nedgang i inntekter på 30 milliarder euro i løpet av de neste tre årene som følge av koronapandemien. D

Dette kommer frem i en rapport fra konsulentselskapet Oliver Wyman, skriver Financial Times. 

– Pandemien kommer ikke til å torpedere sektoren, men mange banker vil havne i en limbo-tilstand med svak avkastning, sier Christian Edelman i konsulentselskapet til avisen.

– I tillegg er bankene veldig mottagelige for fremtidige sjokk og kriser, de er også risikoaverse på utlån og vil dermed slite med å finansiere tiltak som skal forbedre bransjen, fortsetter han.

Banker i Europa og Storbritannia har slitt med å komme seg igjen etter finanskrisen fra 2008, mener konsulentselskapet.

Bankene har slitt i over et tiår med svekkede inntekter i et konkurransepreget og fragmentert landskap, og bankene er i snitt halvparten så lønnsomme som amerikanske banker, skriver avisen.

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch