FinansWatch

DNB vil ikke kommentere omstridte oljebonuser

Oljeselskapet Chesapeake Energy Corporation utbetalte bonuser til ledelsen rett før ventet konkurs og kun noen måneder etter at DNB bidro til refinansieringen.

Kjerstin Braathen er konsernsjef i DNB. | Foto: Jörgen Skjelsbækl

DNB var blant bankene som refinansierte gjelden på ti milliarder dollar til den amerikanske oljegiganten Chesapeake. Refinansieringen skal ha blitt gjennomført i desember 2019, skriver E24.

DNB hadde tidligere lånt ut rundt 185 millioner dollar (1,7 mill. kr.) til Chesapeake gjennom en kredittfasilitet og bidro med et ukjent beløp i et nytt terminlån på totalt 1,5 milliarder dollar (13,9 mrd. kr.).

Haken ved denne refinansieringen er at Chesapeake betalte ut store bonuser til ledelsen i selskapet rett før en ventet konkurs, og det var få måneder etter at DNB gjennomførte deler av refinansieringen til virksomheten. 

Kjerstin Braathen sier derimot til E24 at den norske storbanken har «begrenset eksponering mot Nord-Amerika».

– Vi har vært ganske forsiktig med USA, sier Braathen under kvartalspresentasjonen.

DNB fikk i andre kvartal et sterkere resultat enn ventet, til tross at banken satte av 1,9 milliarder kroner til tap innenfor olje, gass og offshore.

Braathen ønsker derimot ikke å kommentere bonusutbetalingene i Chesapeake.

– Jeg har ikke noen kommentarer til enkeltengasjementer, sier Braathen til avisen.

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch