FinansWatch

Forvalter må legge ned prisbelønt fond: – Det er trist at det skulle gå den veien

I 2018 ble Forte Kreditt kåret til beste høyrentefond. Siden det har forvaltningskapitalen nesten forsvunnet, og nå er det game over etter at fondet i år stupte 24 prosent.

Etter at høyrentefondet Forte Kreditt hadde stupt 23,8 prosent på tre måneder, ble fondet suspendert i midten i mars som følge av at for mange kunder ønsket å selge seg ut på en gang. | Foto: Colourbox

Etter at høyrentefondet Forte Kreditt hadde stupt 23,8 prosent på tre måneder, ble fondet suspendert i midten i mars som følge av at for mange kunder ønsket å selge seg ut på en gang.

Nå er fondet lagt ned, skriver DN.

– Det at vi fikk så store innløsninger gjorde at vi fikk problemer med å møte dem og samtidig opprettholde risikostyring i fondet, så den rimeligste måten å gjøre det på var å selge andelene og fordele midlene til andelseierne likt. Det ble først og fremst gjort av hensyn til likebehandling, sier forvalter Arne Eidshagen til avisen.

Forvalteren har de siste månedene jobbet med å selge obligasjonene i fondet, som ved i mars hadde en kapital på rundt 81 millioner kroner.

Finansmarkedene ble rammet hardt i mars som følge av ringvirkningene av koronapandemien. Til tross for at andre sammenlignbare fond hadde falt enda mer på daværende tidspunkt, er Forte Kreditt det eneste høyrentefondet som ble suspendert.

– Det er trist at det skulle gå den veien. Jeg tror rett og slett vi fikk for store innløsninger etter at obligasjonene for særlig rigg falt mye i verdi, sier forvalteren til DN.

Etter at fondet vant Lipper Fund Award for beste globale høyrentefond i 2018 har det bare gått en vei de siste par årene.

I 2018 hadde fondet en forvaltningskapital på over 300 millioner kroner, ifølge avisen. Et år senere var halvparten av kapital barbert, mens det i mars i år var nede i en forvaltningskapital på 81 millioner kroner.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch