FinansWatch

Alliance Venture har hentet 600 millioner til nytt fond – KLP blant de største eierne

Investeringsselskapet har som mål å hente til sammen 800 millioner kroner i 2020. Partner sier at sweet spoten er selskaper som er oppe i noen millioner kroner i omsetning, og at de har en forretningsmodell som fungerer.

Foto: Colourbox

– Sweet spoten vår er selskaper som er oppe i noen millioner kroner i omsetning, og der vi ser tegn til at produktet og forretningsmodellen fungerer. Da kan vi gå inn med vår første investering på mellom 5 og 20 millioner kroner, sier Johan Gjesdahl (49) til Finansavisen.

Han er partner i investeringsselskapet Alliance Venture, som siden oppstart i 2000 har hentet rundt 1 milliard kroner i risikovillig tidligfasekapital.

Selskapet har frem til nå hatt en sammensetning av tre fond, men Finansavisen skriver nå at selskapet nå har hentet 600 millioner kroner til et fjerde fond, Alliance Venture Delta.

Skal hente 200 millioner innen 2020

Alliance Venture har eierandel er i 23 selskaper, og som mål i 2020 å hente ytterligere 200 millioner kroner i kapital. Det er ikke kjent hva selskapets andeler er verdt, men ved utgangen av første kvartal 2020 var den samlede verdien av de 23 selskapene rundt 7 milliarder kroner.

– Vi har holdt på med dette et år. Noen investorer trakk seg på grunn av usikkerheten i verdensøkonomien, men den siste og avgjørende fasen gjennomførte vi på videokonferanse og hjemmekontor, sier Gjesdahl til avisen.

Blant de største eierne i det nye fondet er KLP, Saminvest, Nysnø og European Investment Fund. Det nye fondet har en levetid på ti år.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch