Advarer borettslag mot å utsette vedlikehold

Regningene kan bli skyhøye for borettslag med svak økonomi som utsetter nødvendig vedlikehold, advarer forsikringsselskap.
Hvert år opplever Fremtind tilfeller der borettslag er uenige om vedlikehold. Vannskader er en utbredt årsak. | Foto: Fremtind
Hvert år opplever Fremtind tilfeller der borettslag er uenige om vedlikehold. Vannskader er en utbredt årsak. | Foto: Fremtind

Stram økonomi kan føre til at flere borettslag utsetter nødvendig vedlikehold. Etterslepet kan koste dyrt.

Fremtind frykter at flere i borettslag og sameier setter vedlikeholdet på vent, fordi det er andre utgifter som prioriteres på kort sikt.

– I verste fall kan det ende med en kjemperegning som beboerne ikke har råd til, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

Hofstad-Nielsen forteller at Fremtind opplever flere tilfeller årlig der borettslag og sameier utsetter vedlikehold, selv etter sterke anbefalinger fra fagfolk. Det kan være gamle rør som burde skiftes ut eller tak som trenger pleie. I noen saker oppstår det uenigheter mellom styret og de øvrige beboerne.

Dermed hviler et stort ansvar på styremedlemmene, som ikke bør være redde for å ta imot råd fra fagfolk.

Hofstad-Nielsen anbefaler borettslag å ha en vedlikeholdsplan, og påpeker at kostnadene blir lavere og skadene færre dersom viktig vedlikehold utføres til riktig tid.

Første snøfall: Frykter flom og ulykker på krevende nullføre

KLP krever penger fra kommune etter vannskader på teater

Fremtind må dekke deler av skadene på Voss – uten å få inn én eneste skademelding

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også