Flest frykter rusede sjåfører

Ny undersøkelse viser hva nordmenn frykter i trafikken. Kvinnelige sjåfører bekymrer seg mer enn menn i alle kategorier.
OPPMERKSOMME: Ny undersøkelse viser at kvinner har langt høyere skuldre bak rattet enn menn. | Foto: Frende Forsikring
OPPMERKSOMME: Ny undersøkelse viser at kvinner har langt høyere skuldre bak rattet enn menn. | Foto: Frende Forsikring

Personskadestatestikken viser at 38 prosent flere menn ble skadet i trafikken både i 2021 og 2020. Og nesten 90 prosent av de som stoppes for fartsovertredelser er menn.

– Vi kan jo begynne å lure på om det er mennene som kvinnene i størst grad bør frykte. Det er en stor overvekt av menn i statistikkene. I Frendeundesøkelsen sier også nesten dobbelt så mange menn som kvinner at de har blitt tatt i fartskontroll, mens 20 prosent flere menn enn kvinner har fått bot, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, i en pressemelding.

Rusede sjåfører topper listen

Undersøkelsen Norstat har gjort for Frende Forsikring viser at det kun er tre prosent av oss som ikke frykter noe i trafikken.

– 97 prosent har altså noe de er redde for. Det som topper listen for begge kjønn er rusede sjåfører. Det frykter 70 prosent av menn og nesten 80 prosent av kvinner. Men etter topplasseringen skiller kvinner og menn seg, sier Ytre-Hauge.

Mer bekymret

Topp seks på listen over hva nordmenn frykter i trafikken er: Rusende sjåfører, glatt, føre, folk som bruker mobilen mens de kjører, dyr i veibanen, vannplaning og utenlandske vogntog. Under topp seks for begge kjønn kommer syklister, fotgjengere, folk som kjører forbi og rundkjøringer.

– Tallene viser at kvinner er betydelig mer bekymret for alle disse tingene, men det er ikke sikkert at denne frykten er så dum. Siden kvinner i langt større grad enn menn unngår ulykker kan vi begynne å lure på om frykt fører til skjerpet oppmerksomhet og årvåkenhet bak rattet, sier Roger Ytre-Hauge.

Samarbeid i bransjen: – Forsikringssvindel er ikke noe vi konkurrerer om

Lavere resultat fra Frende Forsikring

Økning i antall sykkeltyverier

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også