Økning i antall sykkeltyverier

Antall sykkeltyverier øker og tyverisesongen blir lengre i takt med at flere blir helårssyklister. Digitalt kart skal stoppe tyvene.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Naf rapporterer om en økning i antall sykkeltyverier denne høsten. Tyverisesongen varer også lenger.

- Vi har sett en økning i antallet registrerte sykkeltyverier denne høsten, spesielt i Oslo-området, sier Janne Pedersen, sykkelansvarlig i Naf.

En av årsakene er at flere blir helårssyklister. Disse kjøper gjerne elsykler og dyrere sykler, som igjen er attraktive for sykkeltyvene.

I september ble det registrert 37 sykkeltyverier i Nafs tyverikart. 24 av disse var i Oslo-området, mens det hittil i oktober er registrert 26 tyverier og ligger an til rekordhøyt antall registreringer, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Naf har et eget tyverikart, et digitalt kart som viser medlemmenes registreringer av stjålne sykler. Det viser hvor det stjeles mest sykler og hvor det er størst risiko for tyveri.

- Å vite hvor sykkeltyveriene skjer er et viktig ledd i kampen mot sykkeltyvene. Vi får kunnskap om hvor det trengs tryggere sykkelparkeringer, og håper å gjøre det lettere for folk å få tilbake en stjålet sykkel, sier Pedersen.

Naf anbefaler sykkel-eiere å låse sykkelen godt med en godkjent lås for å forhindre tyveri. I tillegg anbefaler Naf å registrere sykkelen i et register lik det de selv tilbyr på kommersiell basis, og å sjekke at man har forsikring som dekker sykkeltyveri.

Tyveri av store kontantbeløp kan utløse hvitvaskingsmelding

Frykter skadevekst med økte strømpriser

Konkurransetilsynet positive til forbud mot returprovisjon

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også