Gjensidige har tapt over én milliard kroner på investeringsporteføljen så langt i år

Tredje kvartalsresultatet til Gjensidige er klart. Den underliggende forsikringsdriften er bedre enn i fjor, men resultatet er dårligere på grunn av store tap fra investeringsporteføljen.
Foto: Magnus Eidem
Foto: Magnus Eidem

Gjensidige fikk et teknisk resultat i andre kvartal 2022 på 1908,8 millioner kroner. Det er 104,4 millioner kroner opp fra, 1804,0 millioner i samme periode året før, det skriver forsikringsselskapet i tredje kvartalsrapporten.

– Vi har levert et meget sterkt forsikringsresultat i kvartalet. Vi er trygge på at vi vil fortsette å ligge i forkant av skadeinflasjonen. Sammen med effektiv drift, sterke produkttilbud og robuste markeder, bør dette love godt for fortsatt solide resultater og attraktiv avkastning, uttaler konsernsjef Helge Leiro Baastad, i børsmeldingen i forbindelse med kvartalsrapporten.

Combined ratio ble 76,3 prosent i kvartalet, mot 76,0 prosent i samme periode i 2021. Skadeprosenten er oppgitt til 65,1 prosent, mot 65,1 prosent i samme periode i fjor.

Resultat før skatt endte på 1485,5 millioner kroner, ned fra 2022,0 millioner i fjor.

– Forbedringen i forsikringsresultatet var drevet av premievekst, som delvis ble utlignet av et større storskadeinnslag og lavere avviklingsgevinster. Den underliggende frekvensskadeprosenten var uendret sammenlignet med samme kvartal i 2021, men gikk ned med 0,8 prosentpoeng justert for pandemiens positive innvirkning på erstatningskostnadene i tredje kvartal 2021, kommenterer selskapet i børsmeldingen.

Finansresultatet fra investeringsporteføljen var på - 328,1 millioner kroner i tredje kvartal i år, mot pluss 207,5 millioner kroner i samme periode i fjor. Dermed ender resultatet etter skatt på 1105,0 millioner kroner for året tredje kvartal, ned fra 1495,1 millioner kroner i fjor.

Så langt i år har Gjensidige tapt 1211,0 millioner kroner på investeringsporteføljen, i fjor hadde selskapet en avkastning på 1565,7 millioner kroner fra porteføljen på samme tid.

Premieinntektene i kvartalet ble 8046,8 millioner kroner, mot 7516,1 millioner året før.

– Pensjonssegmentet fikk et svakere resultat i perioden, drevet av lavere inntekter som følge av innføringen av individuell pensjonssparing i fjor, og lavere finansinntekter. Antall pensjonsmedlemmer økte, og bidro til økningen i forsikringsinntektene, skriver Gjensidige i børsmeldingen.

Inntektene fra pensjon sank fra 55,3 millioner kroner i tredje kvartal 2021 til 46,3 millioner kroner i tredjekvartal i år.

I 2021 trådte ny innskuddspensjonslov i kraft. Fra februar til slutten av november flyttet pensjonsleverandørene rundt 90 milliarder kroner i forbindelse med samlingen av pensjonskapitalbevis og valg av selvvalgt leverandør.

Pensjonskontoregisteret har flyttet 90 milliarder pensjonskroner i 2021

Nordmenns interesse for pensjon doblet seg i fjor

Gjensidige-topper inn i nye styrer

Gjensidige etablerer bærekraftsfond

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også