FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Tryg får betalt 1,8 millioner kroner av de totalt 5 millionene forsikringsselskapet betalte ut i en underslagssak. | Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

I en underslagssak omtalt hos Kapital jus, kommer det frem at Tryg forsikring inngår forlik i saken der forsikringsselskapet krevde fem millioner kroner i erstatning, etter at forsikringsselskapet utbetalte 5 millioner kroner til 112 klienter av en advokat.

Sakens kjerne går ut på at revisor hos en nå avdød advokat har gjort en dårlig jobb. Finanstilsynet fant at revisor ikke gjorde jobben skikkelig, og heller ikke fulgte opp tydelige røde flagg i regnskapet han reviderte. Dermed ble heller ikke underdekning av midler på klientkonto oppdaget.

Jahn Petter Johnsgaard i On time advokatregnskap førte regnskapet til advokaten i tre år, uten at han hadde autorisasjon fra Finanstilsynet. Han førte også regskapsarbeid for morselskapet On time regnskap. Johnsgaard skal ha fakturert klienter av advokaten, og brukt pengene til lønn og drift av selskapet.

Tryg valgte å betale en dividende på 58 prosent av kravet klientene hadde levert til forsikringsselskapet. Johnsgaard og On time advokatregnskap har vært forsikret hos Gjensidige, men Gjensidige har ikke betalt ut penger, skriver Kapital jus.

Tryg krevde sine utbetalinger dekket av de ansvarlige, men nå er det inngått forlik før saken kom opp i Oslo tingrett. Kapital jus skriver at On time advokatregnskap, morselskapet On time regnskap, Johnsgaard og Gjensidige forsikring betaler en sum på til sammen 850.000 kroner til Tryg, mens Sandberg revisjon og forsikringsgivere ved Lloyd’s of London betaler totalt 950.000 kroner til Tryg.

Gjensidige-topper inn i nye styrer

Norgessjefen til Sedgwick vender tilbake

Svensk forsikring i Norge: – Har tenkt globalt fra dag én

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch