Reviderte retningslinjer for bruk av LEI

Den europeiske tilsynsmyndigheten for forsikring og tjenestepensjon (EIOPA) har revidert retningslinjene for bruk av «Legal Entity Identifier».
Hovedkontoret til EIOPA i Frankfurt. | Foto: EIOPA
Hovedkontoret til EIOPA i Frankfurt. | Foto: EIOPA

EIOPA har revidert retningslinjene for bruk av «Legal Entity Identifier» (LEI) hos forsikringsforetak, pensjonskasser og forsikringsformidlere.

Finanstilsynet skriver i en melding at de har meddelt med EIOPA at de reviderte retningslinjene vil bli fulgt i Norge.

«Finanstilsynet har meddelt EIOPA at dei reviderte retningslinjene, som inneber nokre få endringar i forhold til dei tidlegare retningslinjene, vil bli følgde. Endringane inneber at filialar etablert i Noreg av føretak med hovudkontor i land utanfor EU/EØS, også skal ha ein LEI-kode som identifikator. Vidare inneber endringane at aktørar innanfor forsikrings­formidling, som har personleg føretak registrert i Brønnøysundregistra, også skal ha ein LEI-kode som identifikator. For pensjonskassane er det innført proporsjonalitetsvilkår for når det er krav om at dei skal inneha ein LEI-kode», skriver tilsynet i meldingen.

En LEI-kode er en global identifikator basert på ISO 17442-standarden. Det er en 20-sifret alfanumerisk kode som blir tildelt av organisasjonen GLEIF (Global Legal Entity Identifier Foundation).

KLP med storsatsing på bærekraft: – Befinner oss i en brytningstid

Ny rapport – én krone investert i skredsikring kan spare samfunnet for over seks kroner

Gjensidige, KLP og Storebrand ble stresstestet av EIOPA

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også