Tryg forsikring: Har registrert rundt 20 skadesaker så langt under «Gyda»

– Vi har økt bemanning og forventer langt flere skadesaker før dette er over, sier Torbjørn Brandeggen, i Tryg Forsikring.
Foto: COLOURBOX
Foto: COLOURBOX

Tryg Forsikring har per klokken 08 torsdag registrert rundt 20 skadesaker i tilknytting til ekstremværet «Gyda», opplyser selskapet i en pressemelding.

– Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet. Det er også en del vannskader fra tak samt én bilskade på grunn av stormen. Geografisk er det jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal opp til Troms, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Foreløpig estimerer vi skadene til mellom én og halvannen million kroner, men det er altfor tidlig å konkludere før skadene er besiktiget og taksert. Erfaringsmessig vil det komme mange etterregistreringer da ikke alle skadene er oppdaget ennå. Så er jo situasjonen at «Gyda» fremdeles er aktiv og NVE forventer at det er størst sannsynlighet for hendelser i dag, og at den vil toppe seg i kveld eller natt til fredag. Vi har økt bemanning og forventer langt flere skadesaker før dette er over, sier han.

Ekstremværet Gyda: Skademeldingene strømmer inn

Forsikringsselskap venter flere skader i forbindelse med ekstremværet Gyda 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også