FinansWatch

Fremtind: – Skadene forårsaket av klimaendringer er større enn det tallene viser

Nylig gikk Gjensidige ut med en beregning på at naturskader forårsaket av vær kostet forsikringsselskapene 400 millioner kroner i 2021. Leder for Produkt i Fremtind, Jon Holtan, påpeker at værrelaterte skader har kostet forsikringsselskapene mer enn det.

Protrett: leder for Produkt, Data og Analyse i Fremtind, Jon Holtan. Bakgrunn: Tvedestrand under vann i oktober 2017. Regnet øste ned på Sørlandet og forvandlet veier, parkeringsplasser og folks hager til svømmebasseng. | Foto: Protrett: Fremtind / PR – Bakgrunn: Kristian Vabo / NTB

Både Gjensidige og Fremtind påpeker at utbetalingene etter naturskader er relativt lave i 2021. Men leder for Produkt, Data og Analyse i Fremtind, Jon Holtan, påpeker at de totale utbetalingene knyttet til klimarelaterte værskader er en god del høyere.

– Tallene Gjensidige refererer til er fra naturskader som går gjennom Norsk Naturskadepool. Tilbakeslag i vannavløp og annen vanninntrengning i hus og bygninger som ikke er forårsaket av flom har imidlertid over de siste 10 årene stått for 45 prosent av utbetalinger knyttet til værrelaterte skader. Begge skadetyper er typiske for ekstremnedbør eller kraftig regnskyll, og ingen av dem går gjennom Norsk Naturskadepool. Så skadene forårsaket av klimaendringer er større enn det tallene fra Gjensidige viser, forklarer Holtan.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch