FinansWatch

Gjensidige innfører 35 prosent utslippskutt innen 2025

Nærmere bestemt skal de kutte utslippene knyttet til kundenes skadesaker med 35 prosent.

Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige vil kutte 35 prosent av utslippene knyttet til skadeerstatninger innen 2025. | Foto: PR/Gjensidige

Gjensidige skriver i en pressemelding onsdag at de vil kutte utslipp knyttet til erstatning av kundenes skadet med 35 prosent innen 2025.

– For å lykkes med dette målet må både vi, kundene og leverandørene våre tenke nytt. Vi tror tiden er moden for dette nå, og at det er realistisk å kutte utslippene kraftig, sier Gjensidiges konsernsjef Helge Leiro Baastad i pressemeldingen.

Gjensidige har brukt store ressurser på å opprette et detaljert klimaregnskap for virksomheten sin. Det står det blant annet at Gjensidige bidro til 41.500 tonn CO2-ekvivalenteri forbindelse med erstatning til skadde biler og bygninger i 2019.

Et viktig grep for å gjennomføre kutt er å reparere mer og bytte mindre i forbindelse med skader. Kasting og kjøp av nytt har generelt høyere klimagassutslipp enn å reparere.

Det har allerede vært skrevet en del om bilreparasjoner hvor endring av kondemneringsgrensene og bruk av flere brukte bildeler vil bidra til reduserte utslipp.

Også innen bygg er det bedre for miljøet med gjenoppbygging og punktreparasjoner for å redusere materialbruk.

Disse tiltakene krever også at det skjer nyskapning på andre områder, for eksempel kjøp og salg av brukte bildeler og byggematerialer slik at det er tilgang på slike for dem som reparerer skadene.

– Vi kan ikke forvente at verkstedene vil anvende brukte deler dersom de må drive detektivarbeid for å finne det de trenger. Derfor må vi jobbe med resirkuleringsbransjen for å nå målene, sier Baastad.

Den aller beste måten å kutte utslipp på er gjennom færre skader. Derfor blir også forebygging et satsningsområde.

If: For oss alene dreier det seg om skader for flere titalls millioner

Tryg Forsikring: – Skadetallene etter uværet i Sør-Norge øker

Samlet premievolum på skadeforsikring er på 71,2 milliarder per 3.kvartal 

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch