Elsparkesykler har delvis bidratt til lavere erstatninger etter sykkeltyverier

Antallet sykkeltyverier har gått ned i år, etter mange år med oppgang.
Illustrasjonsbilde. Erstatninger etter sykkeltyverier ligger an til å kunne gå ned med nesten 20 millioner kroner sammenlignet med 2020. | Foto: Shutterstock
Illustrasjonsbilde. Erstatninger etter sykkeltyverier ligger an til å kunne gå ned med nesten 20 millioner kroner sammenlignet med 2020. | Foto: Shutterstock

Hittil i år er imidlertid antallet sykkeltyverier ned med 16 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Etter mange år med oppgang ser vi nå at antall sykkeltyverier er på vei ned. Våre tall viser en nedgang på over 16 prosent hittil i år, og den er størst i de store byene. Årsaken er trolig færre organiserte tyverier, delvis grunnet koronastengte grenser, samt at antallet synlig parkerte sykler i sentrum av byene ser ut til å ha gått ned til fordel for tusenvis av elsparkesykler, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Norske sykler blir dyrere og dyrere og stjeles oftere og oftere. Det har vært fasiten forsikringsselskapene har måttet forholde seg til de siste årene.

I 2020 ble nesten 15.000 sykler stjålet i Norge, med en snittverdi på 8300 kroner. Det ga kostnader på 124 millioner kroner for forsikringsselskapene.

De endelige tallene for 2021 er naturligvis ikke klare ennå. Men dersom trenden og snittprisen holder seg på omtrent samme nivå vil utbetalingene bli 19,8 millioner kroner lavere i år.

Codan forsikring bekymret for bruken av skjerm i bil

Fremtind nyter godt av færre erstatningskrav

Finans Norge og forsikringsselskapene ønsker «gjenbruk» av tyvegods 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også