Finans Norge og forsikringsselskapene ønsker «gjenbruk» av tyvegods

Finans Norge har fått fraktet tyvegods - verktøy verdt flere hundre tusen kroner - tilbake til Norge. Nå brukes det av Vestby videregående skole.
Tyvgodset er hentet fra Romania itl Norge. | Foto: Stine Neverdal
Tyvgodset er hentet fra Romania itl Norge. | Foto: Stine Neverdal

Verktøyet er stjålet fra byggeplasser i Norge, men var brakt ut av landet, skriver Finans Norge på sine nettsider. I all hovedsak er det stjålet fra byggeplasser på Østlandet de siste par årene.

Nå brukes det av Vestby videregående skole i Viken, i yrkesfaglig opplæring.

– Vi ønsket mest mulig av tyvgodset tilbake hit for at det kunne bidra til etterforskningen, noen eiere fikk man også tak i, men i de fleste sakene var erstatning allerede utbetalt fra forsikringsselskapene.  Nå ønsker vi i Finans Norge og forsikringsselskapene at verktøyet skal komme samfunnet til nytte, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge, ifølge Finans Norge.

Verktøy og utstyr hvor man ikke finner eiere blir vanligvis destruert, eller solgt på politiets hittegodsauksjoner.

Gjenbruk og sirkulær økonomi får stadig større oppmerksomhet: Flere forsikringsselskaper har sett på bruken av brukte bildeler i reparasjoner, og har uttalt at de vil velge verksteder som prioriterer grønne reparasjoner. Forsikringsselskaper ser også på reparasjon av ødelagte mobiltelefoner, i stedet for å erstatte dem.

Et prosjekt i regi av Finansforbudet og Cirkular Norway er nå i gang med en undersøkelse der man vil se på hvordan norsk finansnæring kan være en pådriver for en sirkulær utvikling av næringslivet.

Fremtind hever grensen for kondemnering til 80 prosent

Gjensidige om testingen med brukte bildeler: – Økonomi er ikke hovedpoenget 

Fremtind om mobilreparasjoner: – Initiativet har vært en suksesshistorie 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Photo: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter