Kommune må selv dekke vannskade

Ingen av de involverte forsikringsselskapene vil dekke en skade oppstått i et bygg som Vega kommune solgte tidligere i år. Nå skal saken opp til politisk behandling.
En vannskade i et bygg som Vega kommune har solgt skal tas opp politiisk. Illustrasjonsfoto. | Foto: NTB scanpix /Bjørn Sigurdsøn
En vannskade i et bygg som Vega kommune har solgt skal tas opp politiisk. Illustrasjonsfoto. | Foto: NTB scanpix /Bjørn Sigurdsøn

Det er Brønnøysund avis som omtaler saken der Vega kommune solgte et gammelt bygg i januar i år. Kommunen oppdaget en vannlekkasje fra et toalett i bygget samme måned, og satte i gang tiltak med uttørking. Ny eiere oppdaget imidlertid følgeskader, og kommunen varslet da sin forsikringsmegler – som mente den nye eieren burde forsøke å løse saken med sitt forsikringsselskap, skriver avisen.

De nye eierne kontaktet forsikringsselskapet Gjensidige, som igjen tok kontakt med Polygon for en taksering av skadeomfanget etter vannlekkasjen. Gjensidige avsluttet så saken etter at takstrapporten forelå, og viste til at skaden oppsto før kunden tegnet forsikring hos dem.

Kommunen kontaktet deretter sin forsikringsmegler Pareto Forsikringsmegling AS, og her ble det konkludert med at dette er en skade som har oppstått da bygget sto tomt, skriver Brønnøysund avis.

Polygon har i sin skaderapport gitt et prisestimat på cirka 240.000 kroner eksklusiv merverdiavgift for å utbedre de skadene vannet har forårsaket på bygget. Verken kommunens eller de nye eiernes forsikringsselskap vil dekke skaden.  Dermed krever saken en politisk beslutning, og saken skal opp til politisk behandling i formannskapet denne uken, skriver avisen.

Erstatninger for vannskader er økt med 33 prosent i år
 Tryg estimerer at skadene etter helgens uvær ligger på 17 millioner kroner til nå
Fremtind: Venter flere skademeldinger

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også