To forsikringsselskap melder om flere skader på grunn av uværet

If og Tryg melder om mange skader forbudet med regnværet i helgen og de forventer flere skademeldinger.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

If har fått inn mer enn 80 skader etter det kraftige regnet og vindværet. Flesteparten av vannskadene er meldt inn til If fra Østlandet, men også på Sørlandet har mange fått regn og overvann inn i boliger og bedrifter, det skriver If i en pressemelding søndag ettermiddag.

If regner med at skadetallet kommer til å øke en god del i dagene fremover.

– Det er alltid et etterslep av skademeldinger ved slike hendelser. For eksempel hender det at folk er på hytta, og så kommer de hjem til noe som ligner et møkkete badebasseng i kjelleren, sier kommunikasjonssjef i If Sigmund Clementz.

Tryg Forsikring har per søndag klokken 15 registrert vel 100 skadesaker etter uværet som herjer i Sør-Norge. Skadekostnadene hittil estimeres til vel 4 millioner kroner, og man forventer langt flere skader det neste døgnet, det skriver Tryg i en pressemelding søndag ettermiddag.           

– VI vet av erfaring at det vil komme inn langt flere skader i dagene som kommer, når skadeomfanget blir mer synlig. I tillegg kan eiere være bortreist eller ikke tilstede ved skadestedet, noe som også forsinker oversikten over skadeomfanget. Vi må også forvente noen båt- og bilskader, , sier kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen.

Det er utbetalt over 24 milliarder kroner i erstatning til værskader i Norge de ti siste årene, ifølge tall fra Finans Norge.

Gjensidige: – Man skulle tro at ekstremværet førte til flere regressaker, men det skjer ikke

Svindlere utgir seg for å være fra Nordea

Nordax utsetter tilbudsfristen igjen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også