FinansWatch

Hemmelig forlik inngått etter Sørum-skredet

Forsikringsselskap saksøkte Norsk Gjenvinning-selskaper etter kvikkleireskredet i Sørum der tre personer mistet livet. Partene ble enige i et hemmelig forlik.

Oversiktsbilde som viser rasområdet ved Asakveien i Sørum i 2016. | Foto: Remi Presttun / NTB

I desember i fjor gikk Gjensidige til søksmål mot Norsk Gjenvinning M3 og datterselskapet Asak Massemottak. Bakgrunnen for søksmålet var gravearbeid som ble gjort i området i Sørum der det i 2016 gikk et kvikkleireskred som krevde tre menneskeliv.

Partene var ment å møtes i retten i oktober i år, men Teknisk Ukeblad har fått innsyn i rettsdokumenter som viser at partene inngikk et hemmelig forlik.

Norges Geotekniske Institutt (NGI) konkluderte med at bakkeplanering var direkte årsak til skredet. Politiet henla sin undersøkelse av saken uten å finne straffbare forhold.

Gjensidige krevde i saken regress for utbetalte forsikringsoppgjør etter kvikkleireskredet. Tryg Forsikring var også motpart i saken.

Gjensidige kan ikke kommentere saken, siden forliksavtalen er taushetsbelagt. I januar opplyste Gjensidige at de krevde rundt fem millioner kroner tilbakebetalt.

Daglig leder Ingrid Bjørdal i Norsk Gjenvinning M3 bekrefter forliket, og at det er underlagt taushetsplikt. Tidligere har Bjørdal sagt at det ikke foreligger ansvarsgrunnlag.

– Tryg har ingen kommentarer til forliket utover at forliksavtalen ikke innebærer noen erkjennelse av ansvar fra NG-selskapenes side, sier Tryg til TU.

Innlegg: Forsikringsselskapene kan gjøre mer for å beskytte bygninger mot været 

Advokat om Gjerdrum: – Gruppesøksmål kan bli aktuelt

Gjensidige om Gjerdrum: – Vi forsikrer ikke frykt 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch