Utfordreren Hedvig fjerner krav om politianmeldelse av sykkeltyveri

Forsikringsselskapet Hedvig vil spille på tillit til kundene for å gjøre seg mer bemerket i markedet.
Gründer og adm. dir. Lucas Carlsén i Hedvig har fjernet kravet om politianmeldelse ved sykketyveri for selskapets kunder. | Foto: Pressebillede Hedvig
Gründer og adm. dir. Lucas Carlsén i Hedvig har fjernet kravet om politianmeldelse ved sykketyveri for selskapets kunder. | Foto: Pressebillede Hedvig

Det svenske forsikringsselskapet Hedvig, som har vært i Norge siden 2020, har gjernet kravet om politianmeldelse ved sykkeltyveri i sine forsikringsvilkår.

– Å kreve en politianmeldelse, til tross for at det i utgangspunktet ikke løses mange sykkeltyveri, er en måte for tradisjonelle forsikringsselskaper å gjøre det vanskelig for folk å få hjelp. Det handler i utgangspunktet om å stole på at folk forteller sannheten. Å ikke ha noe krav om politianmeldelse er en måte for oss å vise at vi stoler på medlemmene våre og dermed kan hjelpe dem raskere, sier Lucas Carlsén, administrerende direktør og med-gründer i Hedvig i en pressemelding.

Hedvig viser til tall fra Finans Norge som sier at antallet sykkeltyverier økte med 16 prosent i 2020. Oppklaringsprosenten ifølge Politidirektoratet er rundt 2,5 prosent.

Også Hedvig har hatt en økning i antallet sykkelretaterte saker på 77 prosent i 2020. Flesteparten av Hedvigs kunder er under 30 år og bor i en by.

– Selvfølgelig bør du opprette en politianmeldelse hvis du selv ønsker det, da det kan øke sjansen for å få sykkelen din tilbake. Men vi mener at det er viktig å tilpasse seg virkeligheten, og da er det ikke rimelig å kreve politianmeldelse for en type tyveri med så lav grad av etterforskning. Ved å gjøre det lettere å få hjelp ønsker vi å sikre at flest mulig kan sykle videre uten å bli fanget i langvarige forsikringssaker, fortsetter Lucas Carlsén.

Insr: – Alle krefter blir brukt på å finne en løsning

Nedgang i utbetalinger til brannskader under pandemien

Båtsommeren: Ser ut til å bli dyrt for forsikringsselskapene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også