FinansWatch

Gjensidige kjøper bompengeselskap med 550.000 kunder

Gjensidige kjøper Flyt AS som har over en halv million Autopass-kunder fra Vestland til Agder.

Konsernsjef HelgeLeiro Baastad i Gjensidige. | Foto: Aksel Jermstad/Aksel.com

Gjensidige skriver i en pressemelding at de kjøper bompengeinnkrevingsselskapet Flyt AS, som er et datterselskap av bomveiselskapet Ferde AS.

Flyt har 550.000 Autpoass-kunder som heretter skal administreres.

– Med denne avtalen vil vi etablere oss som en ledende aktør innen bompengeinnkreving i Norge, og få en plattform for å levere denne tjenesten på en kundevennlig og kostnadseffektiv måte, sier Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige Forsikring.

De regionale bomveiselskapene i Norge har fått beskjed fra myndighetene om at de må selge ut sine innkrevingsselskaper. Både Gjensidige og Fremtind-konsernet har vært aktive på å kjøpe opp disse selskapene.

– Vi er trygge på at Gjensidige vil bli en god eier, som kan videreutvikle virksomheten til beste for kundene, samtidig som de ansatte ivaretas på en god måte, sier Trond Juvik, som er administrerende direktør i Ferde.

Gjensidige mener det er helt naturlig for et forsikringskonsern å kreve inn bompenger, slik de allerede gjør med Trafikkforsikringsavgiften.

– Vi tror at bileierne ønsker et enklere bilhold, med flere tjenester samlet hos en leverandør. For Gjensidige er det naturlig å ta en slik rolle, sier Baastad.

Gjensidige er også åpne for å ta over andre tjenester som omregistrering og eierskifte.

Finanstilsynet er imidlertid skeptiske til at norske forsikringsselskaper skal eie bompengeselskaper. De har krevd at Fremtind selge sitt datterselskap for bompengeinnkreving, Fremtind Service, for å etterleve vilkårene i forsikringskonsesjonen.

Gjensidige har ikke fått et liknende krav fra tilsynet som FinansWatch er kjent med.

Fremtind Service overtar 90.000 nye bomring-kunder

Derfor satte Finanstilsynet ned foten for Fremtinds bomprosjekt 

Fremtinds bompengestopp kan torpedere Gjensidiges planer

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch