FinansWatch

Kraftig fall i skadesaker i første kvartal

Antall bilskader, innboskader og uhellsskader har alle falt i årets første tre måneder sammenlignet med samme tid i fjor, ifølge Frende Forsikring.

Illustrasjonsbilde. Nordmenn krasjer mye mindre under pandemien enn tidligere. | Foto: Vidar Ruud / NTB

– Vi er fryktelig klare for å komme oss ut fra hjemmekontor, slippe munnbind og være fullvaksinerte alle sammen. Men oppi alt det, ser vi at nordmenn skader seg selv og tingene sine mindre nå, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring i en pressemelding.

Det var 15 prosent færre bilskader i første kvartal 2021 enn i samme periode året før. Antall innboskader har falt like mye, mens antall uhellsskader gikk ned 10 prosent.

Slettemoen er ikke overrasket over at det totale antallet skader har falt, men samtidig forundret over at det er færre uhellsskader når mange av oss har vært så mye mer hjemme. Uhellsdekning på innboforsikringen dekker saker som TV-er som faller i gulvet og speil som knuser.

Antall bilskader har falt på grunn av lavere rushtidstrafikk og mange stengte butikker, som fører til færre bulkings- og parkeringsskader, tror fagsjef Roger Ytre-Hauge i Frende forsikring.

Framtidsoptimismen kraftig styrket i Norge

Europeiske åpner reiseforsikringer til Europa – Fremtind holder igjen

Frende snudde tap til lønnsomhet i første kvartal  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch