Europeiske Reiseforsikring bekymret for optimistiske og reiselystne nordmenn

Forsikringsselskapet merker en markant økning i antallet nordmenn som har bestilt feriereise til sommeren. Men det kan koste dem dyrt.
Andreas Bibiw Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring. | Foto: If
Andreas Bibiw Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring. | Foto: If

Et markert økende antall henvendelser til Europeiske Reiseforsikrings kundesenter fra kunder som har tenkt seg på sommerferie gjør forsikringsselskapet bekymret.

Ifølge Norsk koronamonitor regner 82 prosent av spurte nordmenn med å kun feriere i Norge i år også. Fem prosent svarer at de ikke har tenkt å holde seg i Norge, mens 13 prosent har satt seg på gjerdet.

Egne vurderinger av når vaksineringen vil være kommet langt nok og optimistiske spekulasjoner i når samfunnet gjenåpnes kan fort føre til ubehagelige konsekvenser for de reisende.

– Mange regner med å være ferdig vaksinerte ved feriestart, og tror derfor det er uproblematisk å kjøpe utenlandsreiser nå. Det kan føre til en økonomisk baksmell vi ikke unner kundene våre, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, i en pressemelding.

Reglene er fortsatt klare på at resier som bestilles mens det er rødt nivå hverken kvalifiserer til gyldig forsikring eller avbestillingserstatning.

– Utenriksdepartementets (UD) reiseråd gjelder fortsatt, og det er rødt lys i reisekartet. Kjøper du en reise nå, og det fortsatt er rødt ved avreise, får du ikke gyldig forsikring hvis du reiser. Og du får heller ikke dekket avbestillingskostnader. Ergo risikerer du å bli sittende igjen med regningen for en tur du aldri får dratt på, sier Handeland.

Det er heller ikke kommet endelig informasjon om hvordan eventuelle reisepass for vaksinerte vil fungere – i Norge eller i utlandet –, til tross for at regjeringen nå forbereder seg på å utstede slike pass til vaksinerte nordmenn.

Om vaksinepass blir godtatt i landet man reiser til, er svært uklart.

– Hvorvidt man er vaksinert eller ikke har faktisk ingenting å si for gyldigheten til reiseforsikringen. Dette er det UDs reiseråd som regulerer. Derfor er vi veldig spente på hvordan dette rådet vil påvirkes av vaksinesituasjonen fremover, sier Handeland.

– Vi tror det er mange som hadde satt pris på å vite litt om hva som er planen med reiserådet fremover. Vil det bli lettelser for alle? Vil rådet og dermed reisekartet tilpasses et kommende EU-vaksinepass, slik at de vaksinerte får reise? Kanskje er det på tide at UD letter litt på sløret og deler noen tanker eller mulige scenarier, sier Handeland.

 

Opedal: – Vi er mer komfortable med vekstraten i år enn i fjor

Sterk vekst ga bonusfest for Protector-ansatte

HR-leder i If: – Vi vil opprettholde og styrke den ledende teknologiposisjonen vår 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også