FinansWatch

Frende frykter eksplosjon i antall båttyverier

Samtidig som mange kjøpte ny båt økte antallet tyverier med vanvittige 65 prosent i 2020. Nå starter en ny båtsesong, og Frende Forsikring frykter lignende trend som i fjor

Edmond Wold Gaulen, fagsjef båt i Frende Forsikring | Foto: Frende Forsikring

Vi så at mange kjøpte nye og dyre båter i fjor. En god del av feriebudsjettet til båteiere gikk nok også til å investere i utstyr. Det har vært en godtepose for tyvene, sier Edmond Wold Gaulen, fagsjef på båt hos forsikringsselskapet.

Statistikk fra Finans Norge vier også at i 2020 var det både flere båtskader og høyere erstatninger enn noen gang før.

Hele 13.500 båtskader ble meldt inn og 25 prosent flere enn året før, som gjør at erstatningene økte til over 600 millioner kroner.

Selv om tallene i stor grad skyldes andre forhold enn tyverier, er det en trend som også fører til store utbetalinger for forsikringsselskapene.

Dette inkluderer tyverier, kollisjoner, grunnstøtinger og andre båtsaker, men trenden med at båteiere har hatt mange saker det siste året er tydelig. Allerede tidlig i båtsesongen i fjor var Frende ute og advarte mot omreisende båttyver, sier Gaulen.

Til FinansWatch har også Gaulen sagt at Frende vurderer strengere sikkerhetstiltak hvis de merker en stor økning i tyverier.

– At en av tre oppgir at båten deres ikke er tilstrekkelig sikret mot tyveri er en tankevekker for forsikringsbransjen. Her må vi nok følge med utviklingen og kanskje det er på tide å se om forsikringsbransjen må bli strengere på hvordan båtene blir sikret mot tyveri, sa Gaulen til FinansWatch.

Frende: – Kanskje det er på tide at forsikringsbransjen blir strengere på hvordan båter sikres mot tyveri

Frende Forsikring opplever stor pågang – venter 50 prosent økning i båtskader

Rekordhøye båtskadeerstatninger i 2020 til over 600 millioner

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch