FinansWatch

Rekordhøye båtskadeerstatninger i 2020 til over 600 millioner

Forsikringsselskapene fikk inn 13.500 meldinger om båtskader i fjor, en økning på 25 prosent. Erstatningene økte også med 20 prosent, ifølge tall fra Finans Norge.

Flere haveriskader og grunnstøtinger topper statstikken for i fjor. | Foto: Redningsskøyta "Ada Waage" / SCANPIX HO

Erstatningene for båtskader økte med 20 prosent, til over 600 millioner kroner i fjor. Ifølge tall fra Finans Norge ble det meldt inn total 13.500 båtskader, 25 prosent flere enn året før.

– Mange ferske båteiere og mye båtbruk her i landet på grunn av korona og Norgesferie, er trolig hovedgrunnene til økningen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding.

Spesielt ble det mange båtskader på forsommeren da det var fint vær mange steder i landet, mens juli var kald og trakk færre folk til sjøs. Dette kan ha bidratt til at skadetallet ikke ble enda høyere. Det er økende antall havariskader og grunnstøtinger som topper statistikken.

– Forsikringsselskapene får også ofte meldinger om sammenstøt med andre båter, samt skader mens båten er fortøyd, sier Neverdal.

Båtførerne må kunne navigere båten de skaffer seg under skiftende værforhold.

– Båtene er blitt raskere, dyrere og større. Dessverre skorter det av og til på kunnskapene om navigasjon. Ta båtførerprøven, hold farten nede og husk at alkohol og båt kan være en livsfarlig kombinasjon, sier Neverdal.

Stor etterspørsel etter hjemmekontorforsikring: – Vi oppdaterer oss mot virkeligheten

Gjensidige lemper litt på formalitetene: – Vi ser mer pragmatisk på jobben

– Meldingen om tilbakeflytting kom overraskende på alle, inkludert forsikringsselskapet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch