FinansWatch

Frostskader for 200 millioner kroner på ti dager

De siste ti dagene har erstatningssummer for frostskader økt fra 100 til 300 millioner kroner, ifølge Gjensidiges beregninger.

Foto: Berit Keilen / NTB

Beregningene for foreløpige erstatninger gjelder samtlige forsikringsselskaper. Mildværet som preger mange steder i landet, har synliggjort frostskadene, skriver Gjensidige i en pressemelding.

– Det er allerede registrert flere hundre skademeldinger fra hytteeiere, og i løpet av den nærmeste tiden forventer vi et «storinnrykk», sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Ifølge forsikringsselskapet har erstatningssummene for frostskader økt med 200 millioner kroner.

Han tror mange hytteeiere, blant dem tusener som er reist til fjells, kan vente seg problemer med frosne vannrør.

Mer fra FinansWatch

Dette er Nordeas fem bærekraftsmål innen 2023

Mandag er banken ute med sin årlige rapport om bærekraft. I fjor økte midlene til forvaltning i Nordeas fond med bærekraftsprofil med 265 prosent, mens transaksjonsvolumene for bærekraftsrelaterte lån økte med 256 prosent.

Høland og Setskog Sparebank overraska over Finanstilsynet 

Administrerande banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank, seier dei er overraska over at Finanstilsynet oppmoda dei om å revurderer utbytte for 2020. – Det er ikkje heldig at banken ikkje får disponere overskotet innafor ramma styret meiner er forsvarleg, seier Bjørknes til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste Nytt