FinansWatch

Gjensidige Forsikring med 40 prosent økning i én type erstatningsutbetalinger

I fjor utbetalte Gjensidige til sammen 123 millioner kroner som følge av utette tak og vegger i private boliger. De mener at den samlede kostnaden for bransjen det siste året er på 500 millioner kroner.

Foto: Berit Keilen / NTB

Gjensidige utbetalte 123 millioner kroner i forbindelse med utette tak og vegger i private boliger i 2020. Basert på markedsandel vil dette for alle forsikringsselskaper utgjøre rundt 500 millioner kroner, skriver selskapet i en melding mandag.

– Våtere og villere vær gir en ekstra belastning på tak og vegger, og godt vedlikehold blir stadig viktigere, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Ifølge Rysstad utgjorde dette i 2020 tre ganger så mye i erstatninger sammenlignet med 2016.

– Det sier også sitt, at hele 1/6-del av alle type bygningsskader, inklusiv brann, tyveri etc., gjelder utette tak og vegger, sier han og legger til.

– Veldig mange av disse skadene skyldes at tak og vegger er blitt for gamle, eller ikke minst at de ikke er godt nok vedlikeholdt, sier han. Hvis det for eksempel mangler takstein eller beslag etter uvær, må man få tak i hjelp så snart som mulig.

I fjerde kvartal fikk Gjensidige et resultat før skatt på 2,3 milliarder kroner, sammenlignet med 1,7 milliarder kroner i samme periode i fjor. I tillegg skal forsikringsselskapet dele ut 4,9 milliarder kroner i utbytte til aksjonærene.

For hele 2020 satt konsernet igjen med et resultat før skatt på 6,3 millioner kroner.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch