FinansWatch

Finansbransjen støtter opp om CO2-avgift

Flere aktører fra finansbransjen støtter regjeringens foreslåtte økning i CO2-avgiften. På listen over selskaper som har signert oppropet fra Skift og Zero er Storebrand, KLP, Econa, Sparebanken Vest og Umoe.

Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand, har signert forslaget om opptrapping av CO2-avgiften. | Foto: Lise Eide Risanger/Storebrand/PR

Vi støtter en økning av CO2-avgiften. Den vil gi grønn konkurransekraft på den billigste måten, for oss alle, og gi oss det taktskiftet både næringslivet og klimaet trenger, heter det i næringslivsoppropet i regi av Skift - Næringslivets klimaledere og Miljøstiftelsen Zero.

Oppropet er signert av blant annet Nina Riibe, administrerende direktør i Econa, Sverre Thornes, konsernsjef i KLP, Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand, Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest og Jens Ulltveit-Moe, styreleder i Umoe.

De oppfordrer flere aktører fra næringslivet til å engasjere seg i debatten.

Regjeringens plan om en gradvis økning av CO2-avgiften til 2000 kroner per tonn innen 2030 gir håp om at Norge kan nå sine klimamål, og samtidig omstille norsk økonomi. Når utslipp får en pris, påvirkes alle beslutninger. Det vil i økende grad lønne seg å investere i utslippsfrie løsninger.

Debatten bør ifølge oppropet handle om hvordan vi kan lette omstillingen for sårbare næringer, distrikter og familier i hele landet ved å øke CO2-avgiften:

Omstilling er dyrt og krevende. Vi må derfor lete etter den billigste veien til null utslipp for å ikke tære på velferden. En avgift er det mest kostnadseffektive og treffsikre virkemiddelet. Inntektene staten får fra avgiften, kan benyttes til å senke andre skatter og avgifter, men også til å lette omstillingen gjennom støtte til infrastruktur, teknologiskift og omfordeling.

Tryg: – Vi skal bli klimanøytrale innen 2023

SpareBank 1 Hallingdal Valdres er Årets Miljøfyrtårn 2020 

Innlegg: EUs taksonomi kan gi negative konsekvenser

Storebrand til topps i nye Etisk pensjonsguide 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch