FinansWatch

Gjensidige: Frank-skadene oppe i flere titalls millioner

Som ventet fikk Nord-Norge det meste av støyten, men skademeldinger har kommet inn fra hele landet.

Uværet Frank gikk bedre enn ventet for forsikringsselskapene. Skadeomfanger så langt er beregnet til omtrent 30 millioner kroner. | Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Søndag ettermiddag hadde norske forsikringsselskap registrert mellom 400 og 500 skademeldinger etter uværet Frank, melder Gjensidige.

Klokken fem om ettermiddagen var det totale skadeomfanget på rundt 30 millioner kroner.

– Fortsatt meldes det inn skader, men av erfaring vet vi at mye meldes inn tidlig når det gjelder storm, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Foto: Gjensidige
Foto: Gjensidige
De fleste skademeldingene kommer fra Nord-Norge, men saker er registrert i hele landet. Det er meldt om mange ødelagte tak og følgeskader av flyvende takdeler som skader andre gjenstander. I snitt koster skadene mellom 50.000 og 100.000 kroner, men noen er oppe i millionklassen.

– Nærmere besiktigelser og taksering vil gi en mer detaljert oversikt, men vi er i full gang og har folk ute hos kundene for å få satt i gang reparasjonsprosessene, sier han. Tross alt har dette samlet sett gått veldig bra, ut fra hva man kunne frykte i starten, fastslår Rysstad.

Gjensidige utbetaler 180 millioner kroner i erstatninger etter Gjerdrum-tragedien

Fremtind og If vil ha egen klimatilpasningsminister

Covid-19 og yrkesskadeforsikring: – Næringen bør kunne håndtere dette 

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch